Air Moldova wordt overgenomen door Blue Air

Air Moldova E190 Vliegtuig Volgen
(c) foto; Air Moldova – Embraer 190

Air Moldova wordt overgenomen door Blue Air

Air Moldova kampt al enige tijd met grote schulden. Het uit Roemenië afkomstige Blue Air heeft aangekondigd Air Moldova te willen overnemen samen met 2 investeerders. Met de overname en de hulp van de 2 investeerders moet Moldova Air weer ruimte krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen. De miljoenenschuld waar Air Moldova mee kampt zal de komende jaren worden afgelost en er zal geïnvesteerd worden in de luchtvaartmaatschappij. Er zullen zowel nieuwe bestemmingen aan het assortiment worden toegevoegd als nieuwe vliegtuigen.

Voornamelijk vluchten binnen Europa

Momenteel vliegt Air Moldova voornamelijk naar bestemmingen binnen Europa. Er zijn op dit moment iets meer dan 30 bestemmingen waar de luchtvaartmaatschappij op vliegt. De langste vlucht voor Air Moldova is naar Dubai. Blue Air en de investeerders willen ook dat Air Moldova vluchten gaat aanbieden naar Amerika, Canada en China. Dit zou gerealiseerd moeten worden vanaf de thuisbasis Chisinau Airport (hoofdstad van Moldavië).

Op dit moment bestaat de vloot van Air Moldova uit 2 Airbus A320 vliegtuigen, 2 Airbus A319 vliegtuigen en 3 Embraer 190 vliegtuigen (het vliegtuig van de foto boven dit artikel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*