Vliegtuigen boven Nederland

Op Vliegtuigvolgen.com kun je live bekijken welke vliegtuigen er op dit moment over ons heen vliegen. Met behulp van deze geavanceerde vliegtuigradar kun je alle vliegtuigen, van groot tot klein, en van alle verschillende vliegmaatschappijen precies volgen.

Hoe gebruik ik de kaart met vliegtuigen?
Het gebruik van de kaart lijkt heel erg op Google Maps, die je waarschijnlijk wel kent. Met de + en de – kun je inzoomen en uitzoomen. Als je op een vliegtuigje klikt verschijnt er over de kaart heen meer informatie over het vliegtuig en de vlucht: je ziet een foto van het model vliegtuig en je ziet specificaties van het vliegtuig.

Verder kun je aflezen waar dit vliegtuig heenvliegt (dus de bestemming), en het vliegveld waarvandaan het vliegtuig opgestegen is. Verdere vluchtgegevens zijn de actuele vlieghoogte, vliegsnelheid en de vliegrichting op dat moment.

Het is altijd leuk om op de kaart in te zoomen op de plek waar je op dat moment zelf bent, en te kijken of je op de kaart een vliegtuig in de buurt ziet vliegen. Is dat het geval, kijk dan omhoog of je het vliegtuig ziet!

Hoe kan de positie van deze vliegtuigen zo mooi gevolgd worden?

Wat zijn bijzondere en zeldzame vliegtuigen?
Er zijn een aantal vliegtuigen die wel heel bijzonder zijn om te zien. Wat dacht je van het regeringsvliegtuig, waar ook de koninklijke familie en andere belangrijke mensen in vliegen? Hou de registratie PH-KBX in de gaten! Zo zie je precies waar de Oranjes, of een afvaardiging van de regering naartoe gaan.

Het regeringsvliegtuig is op dit moment nog een Fokker 70, maar in april 2017 werd duidelijk dat het toestel vervangen gaat worden door een Boeing 737.

Militaire vliegtuigen zijn verder leuk om te volgen.