Nederlandse piloten easyJet krijgen nieuwe CAO

easyJet wingtip vliegtuig volgen
Foto: easyJet wingtip

Nederlandse piloten easyJet krijgen nieuwe CAO

De vakbond VNV heeft een overeenstemming bereikt met easyJet. Het betreft een nieuwe CAO voor de Nederlandse piloten die vliegen voor de budgetmaatschappij easyJet. De overeenstemming voor de nieuwe CAO is in samenspraak met de vakbond, de piloten en easyJet. Het lijkt er op dat alle partijen akkoord zijn en dat de nieuwe CAO daadwerkelijk gaat komen.

Verbetering positie piloten easyJet

Volgens de vakbond VNV zijn er belangrijke stappen gezet in overleg met easyJet. Er is een duidelijke verbetering voor de piloten aanwezig waarmee bepaalde voorwaarden weer gelijk worden getrokken met vergelijkbare maatschappijen. Willem Schmid (voorzitter VNV) zegt er het volgende over:

Met dit pakket worden de arbeidsvoorwaarden meer gelijkgetrokken met andere maatschappijen en hun easyJet-collega’s in het buitenland

Er zijn onder andere nieuwe afspraken gemaakt over loon doorbetaling bij ziekte en afspraken omtrent de indeling van het werkrooster. De nieuwe CAO zal met terugwerkende kracht ingaan per 1 april 2019. In eerste instantie geldt de nieuwe CAO voor 2 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*